Dit reisblog gaat over mijn zoektocht naar snelle wifi (en lekker eten) in Battambang om de Olympische schaatswedstrijden te kunnen kijken.

Wanneer de Olympische Winterspelen 2018 beginnen, ben ik in Battambang, Cambodja. Hoewel ik eerder de Olympische Winterspelen heb gemist door een vakantie in het buitenland, vind ik het wel leuk als ik toch het schaatsen kan volgen.

Tv-app met VPN-verbinding

Met de tv-app van Ziggo kan je zowel live kijken als ook wedstrijden op een later tijdstip terugkijken. Hiervoor heb je wel een Nederlands IP-adres nodig om toegang tot de programma’s te krijgen. Dit kan met behulp van een VPN, een zogenaamd ‘virtueel privénetwerk’. De wifi-verbinding is dan ook beveiligd. Ik maak zelf gebruik van NordVPN.

Snelle wifi voor live streaming

Goede wifi laat je zonder problemen je sociale media volgen en webpagina’s lezen. Voor live tv kijken moet de wifi nog beter zijn. Dus dat werd een zoektocht in Battambang naar locaties waar ik naar het schaatsen kon kijken, aangezien de wifi in mijn hotelkamer niet snel genoeg was.

Snelle wifi in Battambang

Ik geef je een paar locaties waar ik goed naar de Olympische Spelen heb kunnen kijken. Dit zijn niet meer dan een paar tips op basis van mijn eigen ervaring en geen uitgebreide studie. De wifi in Cambodja is beter dan bijvoorbeeld in Australië, maar kan wel regelmatig wegvallen. Daardoor kan het ook het ene moment goed gaan en even later het kijkgenot stoppen.

Tip 1: Gloria Jeans Coffee – zeer betrouwbaar

Deze Australische koffieketen zit in Battambang in Street 1, vlak voor de brug over de rivier. De wifi was hier elke keer snel en zonder haperingen. Het was de meest betrouwbare wifi in Battambang van de plekken waar ik ben geweest. En als bonus voor mij serveren ze er chai tea latte.

Snelle wifi in Battambang, Cambodja - Continu snelle wifi in bij Gloria Jeans Coffee
Continu snelle wifi in bij Gloria Jeans Coffee in Battambang

Tip 2: Choco l’Art Cafe – erg goed

Dit gezellige eetcafé zit in Street 117, tussen de kruispunten met Street 102 en Street 106. Je kan zowel buiten als binnen zitten. De wifi is hier erg goed. En dat is het ontbijt ook. Het vers gebakken stokbrood is zalig.

Snelle wifi in Battambang, Cambodja - Snelle wifi en goed eten bij het Choco l'Art Cafe
Snelle wifi en goed eten bij het Choco l’Art Cafe in Battambang

Tip 3: King Fy – knalt er soms uit

Het King Fy Hotel ligt aan de boulevard aan de overkant van de rivier vanuit het centrum gezien. Het heeft een café op de begane grond en een restaurant op de zevende verdieping op het dakterras. Het café heeft een Westerse atmosfeer en het restaurant een Aziatische sfeer en menukaart. Je kan hier zelfs ‘hart’ eten. De wifi is hier snel genoeg om tv te kijken. Alleen stopte de live stream er soms ineens mee, terwijl de VPN-verbinding in tact bleef. Daarna kon ik zonder problemen weer verder kijken.

Snelle wifi in Battambang, Cambodja - Zonsondergang vanaf het dakterras van het King Fy Hotel
Zonsondergang vanaf het dakterras van het King Fy Hotel in Battambang

Het dakterras is een leuke plek om de zonsondergang te zien. Je kunt er met een zoomlens ook foto’s maken van het verkeer van bovenaf. Dat levert weer eens een ander perspectief op voor je foto’s.

Snelle wifi in Battambang, Cambodja - Straatfotografie vanaf het dakterras van het King Fy Hotel
Straatfotografie vanaf het dakterras van het King Fy Hotel in Battambang

Tip 4: Espresso Coffee House – snel als die werkt

Dit lokale eettentje bevindt zich in Street 115 in Battambang, vlakbij Hotel Royal. De dames hier kunnen goed koken en het is een goedkope optie. Een smoothie kost 0,75 Amerikaanse dollar. Ook hier kun je zowel binnen als buiten zitten. Snelle wifi is hier alleen geen constant gegeven. Als de wifi werkt, is het een snelle verbinding, maar een goed signaal kan ook ontbreken.

Snelle wifi in Battambang, Cambodja - Heerlijk en goedkoop ontbijt bij het Espresso Coffee House
Heerlijk en goedkoop ontbijt bij het Espresso Coffee House in Battambang

Populaire cafés zonder snelle wifi in Battambang

In bepaalde populaire cafés in Battambang kon ik niet naar de Olympische Winterspelen kijken. Toen ik er was waren de wifi van Eden Cafe, Kinyei Cafe en Lonely Tree Cafe niet snel genoeg. Elke tien seconden was er weer lange downloadtijd nodig. Bij The Kitchen van Gecko kon het signaal wel snel genoeg zijn maar ook weer meerdere minuten achtereen wegvallen. En dat is niet leuk tijdens een spannende schaatswedstrijd. Dus dan ging ik toch weer snel naar Gloria Jeans Coffee voor hun meest betrouwbare, snelle wifi in Battambang.

Snelle wifi in Battambang, Cambodja