Over Lianne

Lianne op Padar Eiland in Indonesië

Solo op reis

Mijn naam is Lianne en ik reis graag. Elk jaar probeer ik ten minste vier weken achtereen te kunnen reizen. Ik boek dan een vlucht, een hotel voor de eerste nacht en een auto als het een roadtrip wordt. Veel meer planning is niet aan mij besteed. Ik lees een beetje vooraf om een idee te krijgen van mijn bestemming, maar verder doe ik die ideeën graag onderweg op.

Ik ga graag op mijn gevoel af waarin ik op dat moment zin heb. Zo ben ik op die manier wel eens vier weken in de omgeving van Adelaide (Australië) gebleven, want een beetje fietsen tussen de wijnvelden, lezen onder een boom, cultuur opsnuiven in de stad en wandelen tussen dorpjes was helemaal perfect voor me op dat moment. Of die keer in Tasmanië waar de verrassing van witte stranden met azuurblauw water aan de oostkust mijn doortocht naar het zuiden sterk vertraagden.

Roadtrips met een 4WD

Australië is een van mijn favoriete bestemmingen. Niet in de minste plaats vanwege de uitgestrekte vlakten in de binnenlanden. Niets liever dan met een 4WD die te doorkruizen. Ook de Gibbs River Road in het noorden van Australië was een mooi avontuur. Ook met een 4WD reis ik alleen. Ik ga wel ‘offroad’ maar binnen grenzen. Daarbij kom ik zeker wel op plekken waar een gewone auto het zwaar heeft of gewoon niet komt. Juist de onverwachte zijwegen trekken me aan. En dat gaat prima, zolang ik maar bereid ben weer om te draaien als het toch te gek wordt. Dan ben ik misschien die dag niet ver van mijn startpunt gekomen, maar heb ik wel genoten van een mooie rit.

Langere reizen van meerdere maanden

Mijn eerste reis buiten Europa was als student voor mijn stage in Surabaya in Indonesië. Het vrijbuitergevoel heb ik absoluut opgedaan tijdens de vakanties met mijn ouders in Frankrijk, maar in Indonesië kreeg ik de smaak van exotischere bestemmingen te pakken. Sinds ik werk, ben ik tweemaal vijf maanden achtereen weggeweest. De eerste keer ben ik in mijn eentje door Thailand, Australië en Nieuw-Zeeland gereisd. De tweede keer was eind 2012, toen ik met een groep dwars door Afrika, van Caïro naar Kaapstad, ben gereisd.

En toen ging het echt kriebelen. Ik heb in december 2016 besloten mijn baan op te zeggen en mijn huis te verkopen. Dat werd dus mijn grote (veertiger) avontuur van een lange wereldreis. Inmiddels ben ik vanwege de liefde geland in België. En ik ben zeer zeker in afwachting wanneer ik weer een reis buiten Europa zou kunnen gaan maken.

Landen die Lianne heeft bezocht (mei 2019)
Landen die Lianne heeft bezocht (mei 2019), plus Roemenië, Slowakije, Jordanië en Oman (update september 2021)

Contactgegevens

Je kunt mij volgen en bereiken via mijn socialmedia-accounts op Twitter, Instagram en Pinterest. In het geval je meer woorden wilt gebruiken, kun je mij een e-mail sturen via contact @ liannereist . nl

Privacyverklaring

Privacy is belangrijk, ook bij een website die enkel als hobby wordt bijgehouden.

Ik vertel je graag over mijn reiservaringen. Ik heb daarbij geen commerciële doeleinden.

Er worden wel cookies gebruikt op www.liannereist.nl, in het bijzonder voor het meten van bezoekersaantallen via Google Analytics. Door mijn website te bezoeken, gaat je akkoord met het gebruik van deze technische en functionele cookies. Mocht je dit niet willen, dan kun je dit in je eigen browserinstellingen aanpassen.

Auteursrecht

Foto’s of teksten die op deze website te vinden zijn, mogen in geen enkele vorm of op geen enkele wijze worden gebruikt en/of openbaar worden gemaakt zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van mij via:

contact @ liannereist . nl.

Door deze website te gebruiken ga je akkoord met de inhoud van de  privacyverklaring en het auteursrecht.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren