De Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur zijn zeer fotogeniek. Ze zijn zichtbaar vanaf vele plekken in de stad. Hoe wil jij ze graag fotograferen? Ik geef mijn top zeven van fotografielocaties bij mijn eerste keer in Kuala Lumpur. Welke van onderstaande locaties ga jij opzoeken?

7 ) De Petronas Twin Towers vanaf de Skybridge

Vanaf de brug tussen de twee torens, de Skybridge, kun je een of beide torens gedeeltelijk of in close-up vastleggen. Je kunt bijvoorbeeld de Petronas Twins Towers als frame gebruiken voor het uitzicht over het stadscentrum van Kuala Lumpur, zoals in de foto hieronder. De spiegelingen in de ramen zijn soms vervelend bij het fotograferen, maar kunnen ook een apart effect geven aan de foto.

6) Het uitzicht op de Petronas Twin Towers vanuit mijn hotelkamer

Tot mijn verrassing kan ik de Petronas Twin Towers vanuit mijn slaapkamer zien. Ik begin mijn wereldreis met een luxe en luie start in de E&O Residences aan Jalan Tengah 1 in Kuala Lumpur. De Lonely Planet zegt over dit appartementencomplex dat je er waarschijnlijk niet weg wilt na er een nacht te hebben doorgebracht. De drie dollartekens doen vermoeden dat ik mij dit hotel niet kan veroorloven. Maar het tegendeel bleek waar. Ik vond een aanbieding waarvoor ik in Nederland niet eens een hotel kan boeken, dus de keuze voor deze plek was snel gemaakt.

5) De Petronas Twin Towers vanaf de 86ste etage

Op ruim 300 meter hoogte kijk je vanuit de ene toren tegen de top van de andere toren aan. Op onderstaande foto zie je naast de top ook de Kuala Lumpur Toren in beeld. Deze fotografielocatie komt ook in deze top zeven voor. De vormgeving van de etages van de Petronas Twins Towers is vanaf de 86ste etage goed zichtbaar. Het is lastig om hier goede foto’s in de diepte te nemen, omdat platforms je uitzicht langs de toren naar beneden belemmeren.

4) De Petronas Twin Towers vanaf de straatkant

Voor de Petronas Twin Towers aan Jalan Ampang is het een drukte van belang rondom de fonteinen. Hier vind je de meeste mensen om zichzelf vast te leggen met deze beroemde torens. Opvallend hoe weinig mensen nog met een aparte camera fotograferen en alleen maar hun smartphone gebruiken. Je staat hier vrij dicht op de tweelingtorens, waardoor je eindeloos kunt variëren onder welk hoek je de torens wilt vastleggen.

“Welk perspectief op de Petronas Twin Towers spreekt jou het meeste aan?”

3) De Petronas Twin Towers vanaf Kuala Lumpur Toren

De hoge Menara (Toren) Kuala Lumpur staat ook in het centrum, bijvoorbeeld bereikbaar via de loopbruggen van Bukit Nanas. Het grote voordeel van de Kuala Lumpur Toren is dat het Skydeck een laag genoeg hek heeft, zodat je erover heen kunt kijken en dus kunt fotograferen zonder glas ertussen. Hier heb je geen last van spiegelingen. Dit vrije uitzicht maakt het leuk goede nachtfoto’s op een statief te maken. De nachtfoto’s van de Petronas Twins Towers en de rest van de stad vind ik het mooiste.

Petronas Twin Towers - vanaf Kuala Lumpur Toren overdagPetronas Twin Towers - vanaf Kuala Lumpur Toren nacht

2) De Petronas Twin Towers vanaf de Skybar in het Trader’s hotel

Dit is wel een zeer aangename plek om de Petronas Twin Towers te fotograferen. Je kan er namelijk een cocktail bij drinken en wat te eten bestellen. Die maaltijd smaakt altijd bij zo’n uitzicht. Door de ramen fotograferen gaat goed, als je de juiste hoek met je camera maakt. Als het gaat schemeren, openen de obers het bovenste gedeelte van de ramen. Hierdoor kan je zonder glas ertussen fotograferen. Je moet er wel voor balanceren met je voet op een bank, onder de kussens. Een klein statief kun je wellicht kwijt op het kozijn, maar ik heb de foto’s uit de losse hand gemaakt. Het Trader’s hotel staat aan de rand van het KLCC Park en de Skybar bevindt zich op de 33ste etage.

Petronas Twin Towers - Stadsbeeld vanuit de Skybar nacht

1) De Petronas Twin Towers vanuit het KLCC Park

KLCC Park ligt direct tegen het winkelcentrum Suria KLCC aan, dat zich onder de Petronas Twin Towers bevindt. Dit park geeft de meeste mogelijkheden om snel van perspectief te wisselen. Je kan hier je foto’s van steeds dichterbij maken en de hoek variëren waaronder je de Petronas Twin Towers fotografeert. Met en zonder fontein, met omringende gebouwen of zonder, of zo dichtbij dat enkel de bovenkant van de torens erop komt. De fonteinen hebben ’s avonds een lichtshow met muziek.

Petronas Twin Towers - vanaf KLCC Park met fonteinPetronas Twin Towers - vanaf KLCC Park van dichtbijPetronas Twin Towers - vanaf KLCC Park van onderenWelk perspectief op de Petronas Twin Towers spreekt jou het meeste aan?

Petronas Twin Towers - Top 7 beste fotografieplekken