Op 22 juli 2016 zette ik mijn eerste foto op Instagram. Mijn aantal foto’s staat nu op 93. Wat zijn de tien populairste Instagram foto’s precies een jaar later?

“De foto op nummer 1 heeft 636 likes.”

Mijn top tien populairste Instagram foto’s

Hieronder volgt mijn top tien populairste Instagram foto’s gebaseerd op het aantal gegeven likes. De eerste zes foto’s liggen heel dichtbij elkaar qua likes. Acht van de tien foto’s nam ik tijdens mijn reis van Caïro naar Kaapstad. De foto op nummer 1 heeft 636 likes. De nummer 1 na een half jaar staat nog steeds in deze top tien.

#10 Hagedis op mijn veranda: 361 likes

Tien populairste Instagram foto's na een jaar - Safari vanaf mijn veranda met hagedisZittend op de veranda van mijn strandhutje in Chitimba kijk ik uit over het Malawimeer. Het is tijd voor een luie dag. Tot mijn verrassing kan ik een minisafari doen vanaf mijn veranda. Een van de dieren die mijn veranda bezoekt is een hagedis van zeker een halve meter.

#9 Olifant met jonkie : 362 likes

Tien populairste Instagram foto's na een jaar - Olifanten in Etosha National ParkIn Etosha National Park in Namibië kun je bij diverse meertjes eindeloos kijken naar wilde dieren die komen drinken. Hoewel dit meertje eerst verlaten is, komt later een hele kudde olifanten langs. Het is bijzonder de jonge olifanten in het water te zien spelen.

#8 Fietsend door een besneeuwd Haagse Bos: 363 likes

Tien populairste Instagram foto's na een jaar - Fietser in het besneeuwde Haagse BosDe winter van 2016 – 2017 brengt niet veel winters weer in Den Haag. Dus de dag dat het sneeuwt, loop ik direct het Haagse Bos in. Deze twee fietsers trotseren de sneeuw met de fiets.

#7 Zonsondergang in Namibië: 368 likes

Tien populairste Instagram foto's na een jaar - Zonsondergang in NamibiëDeze zonsondergang heb ik vastgelegd in Namibië. Ik vind het een bijzondere zonsondergang door de verschillende banden van kleuren. Het is puur natuur, er is geen filter of bewerking aan te pas gekomen.

#6 Zonsondergang boven de rivier Luangwa: 369 likes

Tien populairste Instagram foto's na een jaar - Zonsondergang in boven de rivier Luangwa in ZambiaDe rivier Luangwa is de levensader van South Luangwa National Park in Zambia. We kamperen direct aan de rivier. Daar maak ik deze foto. De safari per boot om wilde dieren vanaf het water te bekijken is zeer de moeite waard.

#5 Pinguïn bij Simon’s Town in Zuid-Afrika: 374 likes

Tien populairste Instagram foto's na een jaar - Pinguïn langs de kust van Zuid-AfrikaDeze pinguïn loopt over het strand van Boulder Beach bij Simon’s Town aan de kust van Zuid-Afrika. Parmantig loopt hij langs. Het is een verrassing voor mij dat er pinguïns leven in Zuid-Afrika.

#4 Lake Nakuru in Kenia: 395 likes

Tien populairste Instagram foto's na een jaar - Uitzicht over Lake Nakuru National Park in KeniaLake Nakuru National Park in Kenia biedt een unieke combinatie van een groot meer met watervogels, waterbuffels en nijlpaarden als ook een savannelandschap ernaast met bijvoorbeeld leeuwen, neushoorns en zebra’s. Een heuvel in het park geeft een mooi uitzicht over land en water.

#3 Jong aapje rijdt paardje: 463 likes

Tien populairste Instagram foto's na een jaar - Jong aapje speelt paardjerijdenDit jonkie geniet duidelijk van het paardjerijden op de rug van zijn moeder. Dit moment legde ik vast in Chobe National Park in Botswana.

#2 Walvis breekt het water in IJsland: 481 likes

Tien populairste Instagram foto's na een jaar - Walvis in IJslandDeze foto was mijn eigen favoriet na mijn eerste half jaar op Instagram, maar kreeg niet veel likes. Ik heb hem een half jaar geleden weer gepubliceerd en nu staat hij wel in deze top tien. Dit was een bijzonder moment in IJsland waarop ik alleen maar kon hopen.

#1 Reflectie van drinkende giraf: 636 likes

Tien populairste Instagram foto's na een jaar - Giraf met reflectie in NamibiëMet 636 likes is deze foto van een drinkende giraf met zijn reflectie in het water de overduidelijke nummer 1. De foto is genomen in Etosha National Park in Namibië.

En dat zijn de tien populairste Instagram foto’s van mijn eerste jaar op dit medium.

Populairste Instagram foto's na een jaar