Op 22 juli 2016 zette ik mijn eerste foto op Instagram. Mijn aantal foto’s staat nu op 65. Wat zijn de tien populairste Instagram foto’s precies een half jaar later?

“De foto op nummer 1 heeft 290 likes.”

Vorig jaar juli was ik net terug van een vakantie in Schotland, dus de eerste foto’s zijn Schotse landschappen. Vanwege een aantal déjà vu’s van het Schotse landschap en van het weer met IJsland, ben ik verder gegaan met foto’s van die vakantie een jaar eerder. Daarna was het de beurt aan foto’s van mijn grote reis dwars door twaalf Afrikaanse landen: van Caïro naar Kaapstad. Ook foto’s van mijn vakantie in het najaar van 2016 in Utah en Arizona in de Verenigde Staten kwamen langs. Verder waren er nog een weekendje Krakau in Polen en een fotoworkshop in Rotterdam. En de laatste foto’s heb in 2015 genomen in Vietnam.

Mijn top tien populairste Instagram foto’s

Hieronder volgt mijn top tien populairste Instagram foto’s, beginnend bij nummer 10. De foto op nummer 1 heeft 290 likes.

#10 Eenden hoeden in Vietnam: 193 likes

Mijn tien populairste instagram foto's na een half jaar - nummer tien eenden hoeden in VietnamAchter op de motor rond Hue in Vietnam kom ik langs een boer die staand in een bootje zijn eenden naar een volgende bestemming hoedt.

#9 ‘Olifant’ in Upper Antelope Canyon in de Verenigde Staten: 201 likes

Mijn tien populairste Instagram foto's na een half jaar - nummer 9 'olifant' in Upper Antelope Canyon in de Verenigde StatenBij het plaatsje Page in Arizona ligt niet alleen de Horseshoe Bend, maar liggen ook Upper en Lower Antelope Canyon. Beide canyons staan bekend om hun oranje wanden en grillige vormen: een paradijs voor fotografen. Deze foto is gemaakt in Upper Antelope Canyon.

#8 Grasland in de Verenigde Staten: 203 likes

Mijn tien populairste Instagram foto's na een half jaar - nummer 8 grasland ten oosten van Zion National Park in Utah in de Verenigde StatenDeze foto is genomen net ten oosten van Zion National Park in Utah in de Verenigde Staten. Ik ben op weg naar de camping op Zion Ponderesa Ranch om de volgende dag de wandeling naar Observation Point via de ‘East Mesa Trail’ te maken.

#7 Kleurrijk insect in Vietnam: 207 likes

Mijn tien populairste Instagram foto's na een half jaar- nummer 7 kleurrijk insect in VietnamDit kleurrijke insect landt voor mij, terwijl ik zit te lunchen tijdens een wandeling in Bach Ma National Park in Vietnam. Het blijkt veel te warm om helemaal naar de eindbestemming te lopen die ik in gedachte heb.

#6 Koe in aanhangwagen achter brommer in Vietnam: 213 likes

Mijn tien populairste Instagram foto's na een half jaar - nummer 6 koe in aanhangwagen achter brommer in VietnamDeze foto maak ik zittend achter op een motor in Vietnam. Gelukkig moet er afgeremd worden vanwege verkeer van rechts en kan ik dit bijzondere veetransport vastleggen.

“Een paradijs voor fotografen”

#5 Silverback in Uganda: 224 likes

Mijn tien populairste Instagram foto's na een half jaar - nummer 5 silverback gorilla in UgandaDeze silverback behoort tot de Mubare groep. Vijf minuten voor deze foto duikt deze silverback ineens achter ons op, waarna we snel aan de kant moeten. In plaats van snel langs ons te lopen gaat hij voor mijn voeten zitten. Wat een machtig beest om te zien en dat van twintig centimeter afstand. Die kop! Ik heb mijn zoomlens op mijn camera, dus ik kan niet eens foto’s van hem maken.

#4 Giraf met twee jonkies in Tanzania: 226 likes

Mijn tien populairste Instagram foto's na een half jaar - nummer 4 giraf met twee jongen in Ruaha National Park in TanzaniaRuaha National Park ligt meer in het zuiden van Tanzania. Ook na een bezoek aan de Serengeti en Ngorongoro-krater is een safari in Ruaha National park nog steeds de moeite waard. Elk park is weer anders en heeft ook weer andere dieren.

#3 Zonsopgang in Tanzania: 227 likes

Mijn tien populairste Instagram foto's na een half jaar - nummer 3 zonsopkomst in de Serengeti in TanzaniaDit is een zonsopkomst in Serengeti National Park in Tanzania. Ik heb deze foto gekozen om mijn Engelstalige website aan te kondigen.

#2 Zonsopgang in Nederland: 231 likes

Mijn tien populairste Instagram foto's na een half jaar - nummer 2 zonsopkomst in Den Haag in NederlandDeze foto van een zonsopgang in Den Haag maak ik lopend naar mijn werk. Zo zie ik ze niet vaak in mijn eigen wijk.

#1 Lake Nakuru in Kenia: 290 likes

Mijn tien populairste Instagram foto's na een half jaar - nummer 1 Landschap van Lake Nakura in KeniaEn nummer 1 is genomen op de heuvel in Lake Nakuru National Park in Kenia. Dit park biedt een unieke combi van een groot meer met watervogels, waterbuffels en nijlpaarden als ook een savannelandschap ernaast met bijvoorbeeld leeuwen, neushoorns en zebra’s.

En dat zijn mijn tien populairste Instagram foto’s van mijn eerste half jaar op dit medium.

Mijn tien populairste Instagram foto's na en half jaarBewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren