Eerst jezelf nog even de tijd gunnen om je jetlag te laten afnemen, voordat je doorrijdt naar Zion National Park? Of is het voornemen om thuis het wandelen te trainen niet gelukt en wil je in de omgeving van Las Vegas je benen opwarmen? Vind je het prettig eerst te ervaren hoe warm het in de middag wordt, voordat je diep in een canyon bent afgedaald? Dan hierbij vier tips om je benen op te warmen in de omgeving van Las Vegas, voordat je Angels Landing gaat proberen in Zion National Park.

Over rotsen klauteren in Red Rock Canyon in de omgeving van Las Vegas

Pal ten westen van Las Vegas ligt Red Rock Canyon, te bereiken via Hwy 215-west. Een circulaire parkweg brengt je naar de verschillende wandelroutes. Deze paden bevinden zich in ruig woestijnlandschap. Dit betekent dat je voorbereid moet zijn op het lopen door los zand (net als in de duinen). De routes Calico Tanks en Pine Creek Canyon laten je direct klauteren over rotsen, waar je zoekt naar de beste weg. De Calico Tanks heb ik uiteindelijk niet gezien, want het geklauter werd me te gortig voor een eerste warm-up. Maar wel genoten van het eerste deel van de wandeling. De route Pine Creek Canyon brengt je via een droge rivierbedding verder tussen de hoge wanden van de canyon.

Omgeving Las Vegas - Het wandelpad naar Pine Creek Canyon in Red Rock Canyon
Het wandelpad naar Pine Creek Canyon in Red Rock Canyon

De hitte ervaren in Valley of Fire State Park

Valley of Fire State Park ligt aan Hwy 169, een afslag van de interstate I-15 die je naar het noorden brengt richting Zion. Zelfs als je niet wilt wandelen, zou ik deze detour aanraden op weg naar Zion. Je rijdt dan ook nog gedeeltelijk langs het ruige landschap rondom Lake Mead (ontstaan door de bouw van de Hoover Dam). Sla de parkweg in die slingert tussen puntige roodbruine rotsen langs Rainbow Vista en White Domes. Loop hier in de middaghitte door het zand en over het oppervlak van grote rotsen naar bijvoorbeeld the Fire Wave. Onderweg kom je al de eerste cactussen tegen. Na een mijl kun je naar hartenlust de golvende, afwisselend witte en zalmroze banen van de Fire Wave fotograferen. Valley of Fire is een onverwachte parel in de omgeving van Las Vegas.

Omgeving Las Vegas - Deel van de Fire Wave in Valley of Fire State Park
Deel van de Fire Wave in Valley of Fire State Park

Diverse ondergronden verkennen in Snow Canyon State Park

Dit park ligt ten noordwesten van St. George. Vanuit het zuiden over de I-15 neem je de afslag in St. George naar de Hwy 18-north. Je kunt in het park ook kamperen, midden tussen de hoge, rode wanden van de canyon (er zijn zelfs douches). De goed uitgezette wandelingen kunnen makkelijk gecombineerd worden naar eigen voorkeur. Ik heb zo’n 2,5 uur gelopen via Hidden Canyon, Red Sands, West Trail, Lava Cave, Butterfly, Petrified Dunes en tot slot het laatste stukje van Hidden Canyon.

Ik begon rond negen uur en had het rijk alleen. Hidden Canyon laat je tussen en over grote rotsblokken lopen. Er is een folder aan het begin van het pad beschikbaar met uitleg over de begroeiing bij diverse nummers langs de route. Door het combineren van al die verschillende routes loop je telkens over een andere ondergrond. Roodbruin zand, zwart gestolde lava, rode rotsen, wit zand.

Bij de Petrified Dunes klim je zelfs de hele duin over. Ik wist niet zeker of dat de bedoeling was, maar ik kon geen pad vinden (verder juist uitstekend aangegeven). Aan de andere kant bleken er wel bordjes te staan dat je erover heen moest. Dus als je vanaf het wandelpad Butterfly naar de Petrified Dunes bent gelopen, moet je inderdaad de iets lagere rechterduin beklimmen en na de top je eigen weg naar beneden zoeken. Ook dan is het weer even zoeken naar het pad, maar houd een beetje rechts aan en loop nogmaals over het versteende rode zand.

Omgeving Las Vegas - Deel van de wandelroute Hidden Canyon in Snow Canyon State Park
Deel van de wandelroute Hidden Canyon in Snow Canyon State Park

Schaduw voor een late start in West-Zion via Kolob Canyons road

De jetlag vanuit Europa is zodanig dat je vroeg wakker wordt, maar dat wil niet zeggen dat je dan direct in de benen wilt. De Taylor Creek Trail in West-Zion is door de hoogte en relatief veel schaduw ook geschikt om later op te dag te doen. Hiervoor moet je eerst de afslag 16 naar Zion voorbij rijden en vanaf I-15 afslag 40 nemen naar Kolob Canyons road. Hier brengt Taylor Creek Trail je naar de Double Arch Alcove. Door de grotere hoogte is het hier minder warm. De wandeling heeft sowieso veel schaduw. Het eerste deel is makkelijk met zelfs aangelegde traptreden. Na de eerste historische hut wordt het ruiger. Uiteindelijk loop je via de rivierbedding naar het einde van de canyon. Rivier is een groot woord, maar het beekje zul je eindeloos vaak oversteken.

Je kunt deze wandeling ook eerst doen en dan terugrijden naar Snow Canyon State Park als je graag kampeert. Dat is een aardige plek om te staan, voordat je definitief naar de zuidingang van Zion National Park rijdt.

Het ruigste deel van de wandeling door de rivierbedding naar Double Arch Canyon

America the Beautiful Pass, ook geldig in parken in de omgeving van Las Vegas

Ik heb bij Red Rock Canyon (toegang 12 dollar) direct een America The Beautiful Pass  gekocht voor 80 dollar. Deze pas is een jaar geldig en geeft toegang tot de meeste parken. Sommige staatsparken accepteren hem niet, zoals Snow Canyon State Park (6 dollar). Maar hier hoef je niet apart toegang te betalen, als je kampeert in het park. Met alleen de toegangsprijzen voor een auto van Zion (30 dollar), Bryce (30 dollar) en Grand Canyon (30 dollar) heb je de Beautiful Pass er al uit. De genoemd staatsparken liggen in de omgeving van Las Vegas en zijn zeker de moeite waard voordat je naar deze bekende nationale parken afreist.

“Omgeving van Las Vegas: prima geschikt om de benen op te warmen voor Zion.”

Bewaren

Vier tips om te wandelen in de omgeving van Las Vegas om de benen op te warmen voor Zion National Park.