Het kriebelt weer voor een langere reisperiode. Ik ben eerder twee keer vijf maanden achtereen weggeweest. Is het tijd voor een wereldreis van minimaal een jaar?

Mijn eerste reis buiten Europa was als student voor mijn stage in Surabaya in Indonesië. Het vrijbuitergevoel heb ik absoluut opgedaan tijdens de vakanties met mijn ouders in Frankrijk, maar in Indonesië kreeg ik de smaak van exotischere bestemmingen te pakken. Mijn favoriete bestemming tot nu toe is de outback van Australië, bij voorkeur met een 4WD. Ik ben er inmiddels vijf keer geweest. Mijn bestemming in 2015 buiten Europa was Vietnam. Weer heerlijk met mijn rugzak reizend met lokaal vervoer.

Sinds ik werk, ben ik tweemaal vijf maanden achtereen weggeweest. De eerste keer ben ik in mijn eentje door Thailand, Australië en Nieuw-Zeeland gereisd. De tweede keer was eind 2012, toen ik met een groep dwars door Afrika, van Caïro naar Kaapstad, ben gereisd.

“Het kriebelt weer voor een langere reisperiode. Tijd voor een wereldreis?”

En nu kriebelt het weer. Wat ga ik daaraan doen? Is een half jaar voldoende met de levensloopregeling of wil ik langer weg en zeg ik mijn baan op? Wat komt er kijken bij het plannen voor een wereldreis? Wat doe ik met mijn huis en spullen? Ik weet het allemaal nog niet, maar ik neem je graag mee in mijn mogelijke reisplannen en afwegingen. Wordt dus vervolgd. Ook via mijn sociale media accounts (Facebook, Twitter en Instagram) kun je mij volgen.

Lianne, die zich afvraagt lange tijd te gaan reizen en op wereldreis te gaan
Lianne op voetgangersbrug in Vietnam

In een volgende blog kun je lezen wat ik heb besloten qua wereldreis.

Bewaren